Make your own free website on Tripod.com
HARE KRISHNA
VNN,  
16. prosinca 1999.  

Potres u Manili i  
Shrila Narayana Maharaja  

Napisao: Tulsi Krishna dasa

 
 
   Cebu, Filipini -
 
Najdraži  prabhusi i sestre, posljednji potres 1965. godine koji je bio mnogo manje jačine, prouzročio je mnogo smrti i uništenja. Ali pošto je gurudeva u našoj zemlji, mi smo se osjećali poput djeteta kojeg je majka zemlja nosila u svojem naručju da zaspi. Gdje je gurudeva, sve postaje povoljno. 

Da, osjetili smo potres. Svi su izašli i okupili se u sobi gurudeva koji je u to vrijeme još bio budan i mantrao na japi. Još je bio mrak. Nakon kratke Hari kathe, svi su se ponovo vratili na spavanje. 

"Tada je u Cebuu, gdje smo uređivali kuću na plaži gdje će Shrila Narayana Maharaja gostovati mjesec dana, padala tako jaka kiša da je očistila cijelu zagađenu atmosferu." 

Ujutro dok smo čekali dolazak Shrila Gurudeve, sjalo je jako sunce! Pomislio sam da je sunce malo prejako pa sam se zabrinuli da klima u mom vozilu ne bi bila dovoljna za vrijeme putovanja. Međutim, kada sam stigao u zračnu luku, našao sam jedno jedino parkirno mjesto, i pogodite što? To mjesto bilo je ispod ogromnog banyan drveta u sasvim pristojnoj sjeni. 

Na mjestu dolaska kada je stigao Shrila Gurudeva, svi zaposleni u hotelu prišli su i nudili cvijeće a zauzvrat dobili bi kolače. 

Vrlo je rijetka prigoda biti u mogućnosti izvršiti abhishek i prati lotosova stopala Shrila Gurudeve. Osjećao sam blagoslov. Prije aratija, pobrinuo sam se da caranamrita bude dobro čuvana. Moram tako činiti, jer je prošle veljače za dolaska Gurudeve, netko sakrio vodu sa lotosovih stopala u svoju sobu i našao sam je tek nakon temeljitog traženja. Sumnjao sam u Lalit Mohan prabhua koji ju je sakrio. Vratio mi ju je tek nakon velike doze caranamrite Gurudeve, tako da su je i svi vjernici mogli podijeliti. 

Ovoga puta pri povratku kući i pregledavanja video snimke, primjetio sam Naveen Krishna prabhua kako za vrijeme aratija uzima veliku količinu caranamrite gurudeva i sakriva je iza leđa! Naravno, nakon toga svi su ponovo dobili svoj dio. 

Jedan je vjernik bio iznenađen kada je za vrijeme odavanja dandavata Shrila Gurudevi, par čarapa Njegove Božanske Milosti pao na vrh njegove glave. 

Mislim da su Shri Shri Radha-Govindaji dodirnuli srce vlasnika hotela jer nisu tražili plaćanje za korištenje te prostorije. Jedna osoba zadužena za organizaciju rekla mi je da su u hotelu ugostili mnoge velike osobe, ali da se Shrila Narayana Maharaja toliko razlikuje da zaista osjeća svetost Shrila Gurudeve. Na moje iznenađenje, ona je kćer jednog Nama Hatta člana otprije deset godina. Rekla mi je da je njena majka pokojna. Vrlo su otvoreni ka svjesnosti Krishne. Shrila Narayana Maharaja je bio vrlo sretan i blagoslovio je. 

Sluga sluge, 
Tulsi Krishna dasa