Make your own free website on Tripod.com
 HARE KRISHNA
CHAKRA, 
13. rujna 1999. 

Nigama dasa -  
Još jedno mrtvo dijete 2. rujna 1999.g. 

Napisala: Jahnavi dasi  
 


 
 
Nigama je rođen 27. travnja 1976. godine u Sloveniji (bivša Jugoslavija) u muslimanskoj porodici. Sreo je vjernike u dobi od 14 godina a sa 16 godina preselio se u hram.

Sudjelovao je u mnogim poslanjima i propovijedao a sa 17 godina napustio je Sloveniju da bi godinama putovao sa padayatrom. U dobi od 21 godine došao je u Ujedinjene Države gdje ga je put zaustavio u Alachua zajednici. Tamo se upoznao i sprijateljio sa mnogim gurukulcima iz tog područja.

Nigama je bio tiha, zabavna i brižna osoba i uvijek bi pomagao prijateljima u nevolji a posebno je volio pjevati bhajane.

U četvrtak, 2. rujna 1999. godine, Nigama se objesio iza kuće u kojoj je živio sa prijateljem. Imao je 23 godine.

Mada je mogao imati mnoge razloge za taj čin, u svom srcu nikada se nije osjećao prihvaćenim, voljenim ili podržanim od strane zajednice vjernika u globalu - kažu njegovi prijatelji.

Postanimo svjesniji i osjetljiviji prema našoj omladini i priđimo im iskreno i sa podrškom. Otvorimo svoja srca sa ljubavi tako da osjete snagu kada treba preći nevolje i bol u njihovim životima. Sa poniznim poštovanjem i tugom, organizacija Children of Krishna ("Djeca Krishne") olakšava njegovim prijateljima trošak liječenja traume. Učinimo što više možemo da bismo pomogli svojoj omladini.
 

  Pišite!