Make your own free website on Tripod.com
HARE KRISHNA
Jutarnji list, 
30. kolovoza 1999. 

U Puli se okupilo 400 
poklonika Hare Krishne


 
 
PULA  - Četiristotinjak raspjevanih i rasplesanih pristaša boga Harinama okupilo se na popularnom pulskom trgu Forum doputovavši iz različitih dijelova Hrvatske, Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije... 

Povod toga druženja je vjerski seminar Hare Krishna koji se, od svojega petotodišnjeg djelovanja, treći put održava u Puli. U premanturskom kampu Tašalera pet dana vjernici provode u druženju, molitvi i razmjeni iskustva. Ljudi različitih profesija i profila, među kojima ima doktora, političara, studenata, umjetnika, ujedinili su se u duhovnom svijetu i vjeri da je svaka riječ pjesma, a svaki korak ples. U višesatnim nastupima na Forumu svirali su na tradicionalnim instrumentima: bubnju mridanga, cimbalima karatalima, te harmoni, starom francuskom instrumentu koji potječe iz 14. stoljeća te melodiozno prati glasnu molitvu. 

- Slavimo boga Harinamu, družimo se, izmjenjujemo iskustva i osjećamo se vrlo spontano i slobodno. Ovakva okupljanja uvijek nanovo podižu našu nadu i vjeru - rekao je jedan susretljivi i rasplesani sudionik, čije je vjersko ime Govinananda Das.

(N.B.) (popraćeno fotografijom dviju žena u tradicionalnoj indijskoj nošnji)