Make your own free website on Tripod.com
HARE KRISHNA
VINA, 
3. rujna 1999. 

Sva slava Shrila Prabhupadi 

 
 
A.C. Bhaktivedanta Swami stigao je u Ameriku 1965. godine u dobi od 69 godina. Putovao je u inozemstvo na parobrodu iz Calcutte za New York. U svom je džepu imao indijski novac u vrijednosti od $8.00. Bez novčanih donatora i bez poznanstava došao je ispuniti želju svog duhovnog učitelja da podučava svjesnost Krishne u dijelu svijeta koji govori engleski jezik.  

12 godina počevši od 1965. pa sve do odlaska sa svjetovne vizije 1977. godine, njegova božanska milost (Shrila Prabhupada) krstario je planetom usadivši ono što su mnogi mislili da je indijska religija. Svojim dijelima pokazivao je da svjesnost Krishne nije reultat pojedine kulture nego dharma odnosno prirodno stanje duše. 

Sva slava Shrila Prabhupadi!

Njegova božanska milost
A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada
osnivač ISKCON-a
(International Society for Krishna Consciousness), Međunarodnog društva za svjesnost Krishne

(1) Lotosova stopala duhovnog učitelja jedini su način na koji možemo dostići čistu predanu službu. Klanjam se do njegovih lotosovih stopala sa velikim poštivanjem. Njegovom samilošću čovjek može prijeći more materijalne patnje i dostići oprost Krishne.

(2) Moje je jedina želja imati pročišćenu svjesnost zahvaljujući riječima koje izlaze iz njegovih lotosovih usta. Vezanost za njegova lotosova stopala savršenstvo je koje ispunjava sve želje.

(3) Otvorio je moje zaslijepljene oči i ispunio mi srce sa transcendentalnim znanjem. On je moj Gospodin rođenje za rođenjem. Od njega zrači blažena prema; uz njega uništeno je neznanje. Vedski spisi pjevaju o njegovom karakteru.

(4) Naš duhovni učitelj more je samilosti, prijatelj siromašnih i gospodin i gospodar vjernika. O gospodaru! Budi mi milostiv i podari mi tračak tvojih lotosovih stopala. Tvoja slava proteže kroz tri svijeta!

  Pišite!