Make your own free website on Tripod.com


 
 
 
 
 
Shrimad Bhagavad-gita
(samo na Hindiju) 
Komentar:
Shrila Vishvanatha Chakravarti Thakura i Shrila Bhaktivedanta Narayana Maharaja
Srimad Bhagavad-gita        Koji je, uistinu, cilj duhovnih uputstava iz Shri Gite? 
      Karma? Jnana? Bhakti? 
 
     Sudeći po Giti, što je najvažnije: obožavanje polubogova, obožavanje bezobličnog ili predana ljubav prema Gospodinu koja uključuje Njegovu transcendentalnu prirodu, ljepotu i zabave?  

     Gornje spomenuti komentatori na vrlo "pitki" način objašnjavaju kako, ostavši u varhashrama sustavu, koristiti svoju vezanost za svjetovno i ponuditi je kao službu Lotosovim Stopalima Gospodina Krishne te kako prihvatiti nektar predanosti Braje (Braj rasa) koji opčinjava i samog Gospodina Krishnu.

 
 
 
Shri bhakti rasamrita sindhu bindu 
 
Srila Vishvanatha Chakravarti Thakura
      Ova je knjiga komentar na "Bhakti rasamrita sindhu" Shrila Rupa Goswamija.  

       Kao dodatak, Shrila Bhaktivedanta Narayana Maharaja daje detaljno objašnjenje Rupa Goswamija o uttama bhakti, svim raznim rasama i simptomima koji se manifestiraju na višim stupnjevima bhakti. 

  Objašnjena je i razlika između vaidhi i raganuga bhakti. 

Sri Bhakti-Rasamrita-Sindhu-Bindu 
 
 
 
Nadilazeći Vaikunthu 
Going Beyond Vaikuntha        Ova knjiga je komentar na "Brihad Bhagavatamitram" Shrila Sanatana Goswamija.  

      On nam približava priču o Gopa Kumari i njegovom susretu sa svojim  shiksha guruom - Narada Munijem, odlazak na više planete i različite Vaikunthe, nivoe Goloke i krajnji cilj - njegov odlazak u Braju.   

 
 
 
Nektar Govinda-lile 
      Shrila Narayana Maharaja predočava očaravajuća, rasika objašnjenja glavnih stihova Bhagavad-gite; što znači svoje srce predati Krishni.  

      Opis basanti rase na Govardhani. 

The Nector of Govind Lila 
 
 
 
Shri Shikshashtaka  
 
Shri Caitanaya Mahaprabhu
Sri Sikshashtaka        U knjizi su predstavljene jedine pisane upute koje nam je ostavio  Mahaprabhu.  

       Pjesma od osam stiha koja objašnjava napredak sambandhe, abhideye i prayojane počevši sa svepovoljnim pjevanjem Svetog Imena i završavajući sa prihvaćanjem Gospodina po svaku cijenu.

 
 
 
 Sri Prabandhavali
      Niz predavanja u slavu naših prethodnih acarya i inkarnacija vezanih za gaudiya učeničko naslijeđe.  

     U njoj se nalazi detaljno objašnjenje kako prakticirati vjerno bhajanu i kako meditirati na svog Ishtadevu, Shrimati Radhiku.

Sri Prabhandavali 
 
 
 
Shri Updeshamrita
 
Shrila Rupa Goswami 
Sri Updesamrita, Soon available for download        Sedam stihova koji predstavljaju principe predanosti u praksi, počevši sa osnovnim uputama za svakog početnika, sve do predstavljanja najvišeg cilja bhakti za naprednog bhaktu
 
 
 
Bhakti Rasayana 
      Predstavljane su mnoge shloke iz zadnjeg poglavlja "Brihad Bhagvatamritama" Shrila Sanatana Goswamija (10. pjevanje Shrimad Bhagavatama). 

      Shrila Narayana Maharaja nam prodočava vrlo poetske, prelijepe i dojmljive opise Krishninih prisnih zabava u Braji sa različitim bhaktama. 

Sri Bhakti Rasayana 
 
 
Vrhunac predaje
Pinnacle of Devotion        Prijepisi Maharajinih predavanja sa engleskog jezika na prvom proputovanju Australijom i Singapurom 1997. godine.  

      Detaljno opisuje ključni stih iz "Caitanya Caritamrite": "anarpita carim cirat karunayavatiran kalau", o tome što je uistinu Sri Caitanya Mahaprabhu došao prenijeti palim dušama u Kali yugi.